---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Δραστηριότητες / Κατηγορίες / Αθλητικά / 4ο Τουρνουά BOWLING ΑΜΕΑ 2011
A+ R A-
29 Απρ 2011

4ο Τουρνουά BOWLING ΑΜΕΑ 2011 επιλεγμένο

Αξιολογήστε το
(4 ψήφοι)
Στόχος η προαγωγή της ισότητας των ευκαιριών

Την Παρασκευή 15 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Planet Bowling – Εμπορικό Κέντρο City Gate, το 4ο Τουρνουά Μπόουλινγκ Ατόμων Με Αναπηρία που διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από την Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης.

Η ΕΨΥΚΑ, είναι ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα την Θεσσαλονίκη λειτουργεί 12 μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στην Βόρειο Ελλάδα, υψηλού και χαμηλού βαθμού προστασίας, στις οποίες φιλοξενούνται άτομα με ψυχικές διαταραχές και νοητική υστέρηση, για διαβίωση, θεραπεία και υποστήριξη με σκοπό να διασφαλισθεί η παραμονή τους στην κοινότητα και η συνέχιση των σχέσεων των ατόμων αυτών με την ζωή και την δράση της τοπικής κοινωνίας.

Οι φορείς από την Βόρεια Ελλάδα που συμμετείχαν ήταν το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης «ΑΞΙΟΣ» Α.μ.Κ.Ε. «ΣΥΝΘΕΣΗ» με Προπονητή τον Νίκο Αργύρογλου, το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Α΄ ΒΑΘΜΙΔΑΣ με προπονητές τους Θεόδωρο Κυριακίδη και την Καλλιόπη Πλέσσα, το Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Β΄ ΒΑΘΜΙΔΑΣ ΑΝΑΤ. Θεσσαλονίκης με προπονητές τον Στάθη Ρωμηό και την Ευαγγελία Παπαϊωάννου, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Κορδελιού με Προπονήτρια την Ανθή Χασάνη και τον Άρη Μαριόγλου, η Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ. Οικοτροφείο «Ειρμός» με προπονήτρια την Ελευθερία Ντούσκα, η Πρότυπη Βιοτεχνική Μονάδα ΟΑΕΔ ΛΑΚΚΙΑΣ με προπονήτρια την Νίνα Κωνσταντινίδου και τον Μπάμπη Κωνσταντινίδη, το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. – Τ.Ε.Ε. Ινστιτούτου Αναπτυξιακής Αποκατάστασης με Προπονήτρια την Γεωργία Ζιώγα, η Υπηρεσία ΑΜΕΑ Δήμου Συκεών με Προπονητές την Γεωργία Κούπα και την Φανή Κυργιαζή, το Σωματείο ΑΜΕΑ «Η ΖΩΗ» με Προπονήτρια την Αδελαϊδα Πηλού, και η Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης με Προπονήτρια την Ελένη Ρίγγα.

Ο γενικός διευθυντής της ΕΨΥΚΑ, Βενύτης Αναστάσιος απονέμει το έπαθλο του 1ου σκόρερ της 4ης κατηγορίας στον Δημήτρη Στίνη

Εκατό περίπου αθλητές αγωνίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με το επίπεδο ικανοτήτων τους και χάρηκαν με την ψυχή τους τη συμμετοχή. Νικητές αναδείχτηκαν για την 1η κατηγορία η ομάδα της Πρότυπης Βιοτεχνικής Μονάδας ΟΑΕΔ Λακκιάς, για την 2η κατηγορία η ομάδα του Τ.Ε.Ε. Ειδικής Αγωγής Αν. Τομέα Θεσσαλονίκης, για την 3η κατηγορία η ομάδα της Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ. Οικοτροφείο «Ειρμός» το και για την 4η κατηγορία το Οικοτροφείο Ν. Ρυσίου της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν μετάλλια ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης, η υπεύθυνη των προγραμμάτων Special Olympics στη Θεσσαλονίκη κα Νίνα Κωνσταντινίδου και εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων που δραστηριοποιούνται στα ΑΜΕΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι εθελοντές που συνέβαλαν στην διεξαγωγή του Τουρνουά μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΨΥΚΑ, Αναστάσιο Βενύτη

Όπως δήλωσε η γυμνάστρια της ΕΨΥΚΑ, Ελένη Ρίγγα, "η ιδέα του Τουρνουά Bowling ΑΜΕΑ δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια με στόχο την επιβράβευση των προσπαθειών των φιλοξενουμένων της ΕΨΥΚΑ, οι οποίοι προπονούνταν καιρό και επιθυμούσαν να συναγωνιστούν με άλλες ομάδες ώστε να ενισχύσουν τις αθλητικές τους δυνατότητες. Έτσι ξεκίνησε, δειλά για την πρώτη χρονιά το 2008, με 6 ομάδες, το 2009 βλέποντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή εντάθηκαν οι προσπάθειες και φέτος το 2011 φτάσαμε με μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουμε στο Τουρνουά 13 φορείς και περισσότερους από 100 αθλητές".
Τα οφέλη που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες είναι πολλαπλά. Ο αθλητισμός γενικά έχει ευνοϊκά αποτελέσματα τόσο στην φυσική κατάσταση και την εξασφάλιση της υγείας, όσο και στην ψυχική σφαίρα, προκαλεί το ενδιαφέρον, προάγει την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία και ίσως το σημαντικότερο, αυξάνει τις κοινωνικές γνωριμίες και σχέσεις. Ιδιαίτερη σημασία για τους επαγγελματίες του χώρου είναι ότι με αφορμή την διοργάνωση, κινητοποιήθηκαν οι αθλητικές ομάδες των φορέων που συμμετείχαν οργανώνοντας κοινές δραστηριότητες και προπονήσεις με αποτέλεσμα την αλληλεπίδραση με άλλους αθλητές και την δημιουργία νέων σχέσεων και συνεργασιών.
Βασικός στόχος της διοργάνωσης ήταν η ευκαιρία για συμμετοχή και διάκριση, η κοινωνικοποίηση μέσω του αθλητισμού και η ενδυνάμωση των σχέσεων των φορέων και των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ατόμων με αναπηρία στα πλαίσια της καταπολέμησης του στίγματος της ψυχικής ασθένειας, άρσης του αποκλεισμού και της προαγωγής της ισότητας των ευκαιριών
Ο γενικός διευθυντής της ΕΨΥΚΑ, Αναστάσιος Βενύτης, ευχαρίστησε όλους όσοι διέθεσαν τον χρόνο τους προσφέροντας εθελοντική εργασία ενώνοντας την θέληση τους για προσφορά με τους στόχους που υπηρετεί η ΕΨΥΚΑ για 20 και πλέον χρόνια για ισότιμη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική ζωή, αλλά και όλους τους χορηγούς της διοργάνωσης χωρίς την οικονομική συμβολή των οποίων η πραγματοποίηση του Τουρνουά δεν θα ήταν εφικτή


Ο Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης, απονέμει μετάλλιο στον Ποϊραζίδη Κυριάκο αθλητή της 1ης κατηγορίας


Επιμέλεια: Δώρα Ιωακειμίδου

Βίντεο

4ο Τουρνουά BOWLING ΑΜΕΑ 2011 web tv ka-business.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Δεκέμβριος 2015 10:27

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή: acadimies.gr

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.