---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Εκδηλώσεις/Δράσεις / Δράση ενημέρωσης στην Προσοτσάνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
A+ R A-
10 Οκτ 2016

Δράση ενημέρωσης στην Προσοτσάνη για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Αξιολογήστε το
(1 Ψήφος)
Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου 2016, η Κοινωνική Υπηρεσία της Μ.Ψ.Υ. Α' Οικοτροφείο Β.Ν.Υ. "Αρσινόη" της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. στην Προσοτσάνη Δράμας, με τη συμμετοχή φιλοξενούμενων της Δομής, ανέλαβαν τη διανομή έντυπου υλικού σε φορείς και δημότες όλων των ηλικιών με στόχο την ευαισθητοποίησή τους.
Ακολουθεί το έντυπο που διανεμήθηκε:


10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΩΤΕΣ  ΒΟΗΘΕΙΕΣ  ΨΥΧΙΚΗΣ  ΥΓΕΙΑΣ  ΓΙΑ  ΟΛΟΥΣ

 

Με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από το 1994 καθιερώθηκε ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας στις 10 Οκτωβρίου για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα ψυχικά νοσήματα.

Ψυχολογικοί, κοινωνικοί και βιολογικοί παράγοντες καθορίζουν το επίπεδο της ψυχικής υγείας και μπορούν να δράσουν σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή της ζωής του ανθρώπου. Φαινόμενα όπως οι κοινωνικές αλλαγές, οι συνθήκες εργασίας, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι κάποιοι από τους παράγοντες  που μπορούν να βλάψουν την ψυχική υγεία.

Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μια Παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών με πρώτη την κατάθλιψη η οποία ξεπερνά τα 154 εκατομμύρια του γενικού πληθυσμού, ενώ έως το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου Παγκοσμίως. Οι πάσχοντες από Σχιζοφρένεια είναι 25 εκατομμύρια, ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.

Στην χώρα μας δυστυχώς το ποσοστό ανθρώπων που νοσούν από ψυχιατρικές παθήσεις και που απευθύνονται στους ειδικούς δεν ξεπερνά το 50%.Το φετινό θέμα το οποίο αφιερώνεται σε αυτή την εξαιρετική ημέρα είναι «Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας για Όλους». Μέσα από αυτό το θέμα καλούμαστε να προβληματιστούμε κατά πόσο ο καθ’ ένας από εμάς  προσπαθεί  παρέχοντας ενεργά βοήθεια σ ‘ αυτό το τομέα και κατά πόσο προλαμβάνουμε και διαχειριζόμαστε καταστάσεις κρίσεων τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο με γνώμονα πάντα την πεποίθηση ότι η Ψυχική Υγεία μας αφορά όλους.


Η Ψυχική Υγεία δεν είναι ντροπή διεκδίκησέ την!

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ

ΔΡΑΣΕ…


Ακολουθούν φωτογραφίες από τη δράση...

Φωτογραφίες

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Οκτώβριος 2016 08:36

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή:

Οικοτροφείο Προσοτσάνης

Α' Οικοτροφείο Β.Ν.Υ. Προσοτσάνης Δράμας "Αρσινόη"

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.