---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Εκδηλώσεις/Δράσεις / Η Ομάδα Χορού της ΕΨΥΚΑ στις δράσεις του Πάρκου των Εθνών
A+ R A-
06 Οκτ 2022

Η Ομάδα Χορού της ΕΨΥΚΑ στις δράσεις του Πάρκου των Εθνών

Αξιολογήστε το
(0 ψήφοι)

Πιστή στο θεσμό του Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΕΨΥΚΑ) κήρυξε την έναρξη της τελετής του φετινού Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/09/2022 στο Πάρκο των Εθνών. Φέτος η ομάδα χορού πλαισιώθηκε από 14 φιλοξενούμενους που διαμένουν σε Δομές της ΕΨΥΚΑ Θεσααλονίκης και μαζί με τους γυμναστές Ελένη Ρίγγα και Θεόφιλο Κοσμίδη παρουσίασαν - υπό το άκουσμα του «Believer» - μία σύγχρονη χορογραφία αποτυπώνοντας σε κίνηση την εμφανώς εμπλουτισμένη πλέον δημιουργικότητάς τους. Μία προσπάθεια που μετράει αρκετούς μήνες πειθαρχίας, υπευθυνότητας, συνέπειας, με εντατική ομαδική και ατομική προπόνηση αλλά και έντονα συναισθήματα ικανοποίησης, αυτοβελτίωσης και αυτοπεποίθησης.

Το 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ενταξιακής Κουλτούρας «Κωφοί και ακούοντες εν δράσει», διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοηματικών Γλωσσών, της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού. Πραγματοποιείται σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών και αθλητικών δράσεων πλημμυρίζοντας τη χώρα με μηνύματα αισιοδοξίας, συνέργειας και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Φέτος οι φιλοξενούμενοι μας, εκτός από τη συμμετοχή τους στα βιωματικά εργαστήρια του Φεστιβάλ, είχαν επίσης την ευκαιρία να γοητευτούν από την πολυπλοκότητα της νοηματικής γλώσσας και να εκπαιδευτούν σε κάποια βασικά στοιχεία, συνδυάζοντας τις χορευτικές τους ικανότητες με την έκφραση των συναισθημάτων που απορρέουν από τη μοναδική αυτή φόρμα επικοινωνίας.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Ελένη Καβαζίδου - Υπεύθυνη Διοργάνωσης Φεστιβάλ για τη συνεργασία και την ευγενική  φιλοξενία!

Ακολουθούν φωτογραφίες

Φωτογραφίες

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή:

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.