---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Εκδηλώσεις/Δράσεις / Συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δ.Προσοτσάνης «Προφήτης Ηλίας 2011»
A+ R A-
27 Ιουλ 2011

Συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δ.Προσοτσάνης «Προφήτης Ηλίας 2011» επιλεγμένο

Αξιολογήστε το
(11 ψήφοι)
Ξενάγηση του Δημάρχου Προσοτσάνης κ. Άγγελου Λύσσελη στην έκθεση Ξενάγηση του Δημάρχου Προσοτσάνης κ. Άγγελου Λύσσελη στην έκθεση

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. N. ΔΡΑΜΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ 2011"

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Προφήτης Ηλίας 2011» που έλαβαν χώρα στο Δήμο Προσοτσάνης, οι δομές της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Ν.Δράμας, σε συνεργασία με το Δήμο συμμετείχαν ενεργά στις παραπάνω  εκδηλώσεις διοργανώνοντας  Έκθεση στις 18, 19 και 20 Ιουλίου 2011 στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου Προσοτσάνης (Α.Δ.Ε.Π.).

Η Έκθεση αφορούσε έργα των φιλοξενουμένων των οικοτροφείων «ΑΡΣΙΝΟΗ» και «ΑΓΑΠΑΝΘΟΣ» καθώς και των μελών του Κέντρου Ημέρας «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ». Τα παραπάνω έργα  δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των ομάδων δραστηριοτήτων και απασχόλησης, τα οποία εντάσσονται σε προγράμματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης των φιλοξενουμένων/μελών. Παρουσιάστηκε επίσης,  φωτογραφικό υλικό στο οποίο αποτυπωνόταν η διαδικασία κατασκευής και δημιουργίας των παραπάνω έργων καθώς και στιγμές από καθημερινές δραστηριότητες.

Η ανάδειξη και προβολή  των έργων των ίδιων των πασχόντων, έχει για όλους εμάς ιδιαίτερη αξία. Μέσα από την τέχνη και την απασχόληση δύνεται η ευκαιρία για δημιουργία, για έκφραση συναισθημάτων,  για ανάδειξη τελέντων  και ικανοτήτων, για προσωπική και ατομική εξέλιξη...

Η τοπική κοινότητα με έκδηλο ενδιαφέρον ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, ενισχύοντας, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας την προσπάθεια όλων όσων ασχολούμαστε στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Ιδιαίτερα μας τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης. Ξεναγήθηκε στο χώρο και παρακολουθώντας με ενδιαφέρον την  προσπάθεια αυτή μετέφερε μηνύματα αμέριστης στήριξης και συμπαράστασης, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας των δομών με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινότητα προς όφελος των πασχόντων που διαβιούν σε αυτή.

Από πλευράς μας, νιώθουμε την ανάγκη  να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην  διοργάνωση και υλοποίηση της Έκθεσης αυτής, τον Δήμο Προσοτσάνης, τη τοπική κοινότητα και τους επισκέπτες που μας τίμησαν και ενίσχυσαν την προσπάθειά μας, απλά και μόνο με την παρουσία τους. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε, τον Δήμαρχο Προσοτσάνης κ. Άγγελο Λύσσελη, για την πολύτιμη συνεργασία μας, για την ευαισθητοποίηση που επιδεικνύει κάθε φορά σε θέματα ψυχικής υγείας καθώς επίσης και  για την στήριξη και συμπαράστασή του στην προσπάθειά μας αυτή.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Το στίγμα πληγώνει…

η σωστή ενημέρωση βοηθά…

Χρησιμοποίησέ την!

 

Κοινωνική Λειτουργός

Λαζαρίδου Κική

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Ιούλιος 2011 10:39

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή:

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.