---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Εκδηλώσεις/Δράσεις / Οι δομές της Δράμας στην Ονειρούπολη 2011-2012
A+ R A-
06 Ιαν 2012

Οι δομές της Δράμας στην Ονειρούπολη 2011-2012 επιλεγμένο

Αξιολογήστε το
(2 ψήφοι)

Μηνύματα καρδιάς στην Ονειρούπολη, από τα παιδιά των κοινωνικών δομών και τους φίλους τους!

 

Δελτίο τύπου
Οργανωτικής Επιτροπής
Ονειρούπολης Δράμας 2011-2012

 

Δεν είναι μόνο μια γιορτή αλλά μια ολόκληρη παραμυθένια πολιτεία

Μηνύματα καρδιάς
αρμονικά δεμένα
με το πνεύμα και την ουσία
των Άγιων ημερών


Μηνύματα θέλησης και επιμονής δόθηκαν από την Ονειρούπολη το πρωί της Τετάρτης. Τα παιδιά εκείνα, που μιλούν με την καρδιά και τις ειδικές ικανότητές τους (ΑΜΕΑ) και οι φίλοι τους ένωσαν την προσπάθειά τους και έδωσαν την δική τους ματιά στην Ονειρούπολη της Δράμας. Έκαναν αθλοπαιδιές -μαζί με παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων της περιοχής- δίνοντας μια θέση στην ελπίδα, αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα βήματα τα κάνει η καρδιά...

Συμμετείχαν : Η Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Δράμας, οι δομές της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. στο Ν.Δράμας (Α' Οικοτροφείο ΒΝΥ "Αρσινόη" στην Προσοτσάνη, Β' Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο "Αγάπανθος" στην Αργυρούπολη και Κέντρο Ημέρας "Πολυδεύκης" στη Δράμα), το Οικοτροφείο "Πηγή" της Δ.Ε.Υ.Ψ.Υ., το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Δράμας, το Τ.Ε.Ε. Νικοτσάρα, το Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Δράμας και το ΚΔΑΠμεΑ "Το χαμόγελό μας".

Τα Χριστούγεννα είναι πάνω από όλα αγάπη. Όσο πιο πολύ την δίνεις τόσο πιο πολύ την παίρνεις. Τα παιδιά των κοινωνικών δομών έχουν μεγάλα αποθέματα αγάπης μέσα τους για την ζωή και τους συνανθρώπους τους και το απέδειξαν και αυτή τη φορά. Με θέληση και πείσμα κερδίζουν συνεχώς έδαφος κατοχυρώνοντας τον χαρακτηρισμό άνθρωποι με ειδικές ικανότητες και όχι με ειδικές ανάγκες.

Η Ονειρούπολη και φέτος έγινε μία τεράστια αγκαλιά που χωρά όλα τα παιδιά. Είναι πηγή χαράς παιχνιδιού, έμπνευσης και δημιουργίας. Στο παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη οι ώρες μετρούν διαφορετικά και οι ευχάριστες εκπλήξεις διαδέχονται η μία την άλλη γι αυτό και η Ονειρούπολη δεν είναι μόνο μία γιορτή είναι ένας ολόκληρος παραμυθένιος κόσμος ...όπως θα θέλαμε όλοι να είναι...!

"Εκατοντάδες μαθητές επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης  την Ονειρούπολη. Μερικά από τα σχολεία που βρέθηκαν στην παραμυθένια πολιτεία ήταν, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας, το Δημοτικό Σχολείο Πολύστηλου και του Δάτου Καβάλας, το Δημοτικό Φωτολίβους, το 2ο Γυμνάσιο Σερρών, τα Δημοτικά Σχολεία Μικρόπολης και Αμυγδαλεώνα, το Νηπιαγωγείο Μικρόπολης, το 22ο Νηπιαγωγείο, το Γυμνάσιο Κομοτηνής και άλλα..."


Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τη δράση...


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2012 11:17

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή:

Οικοτροφείο Προσοτσάνης

Α' Οικοτροφείο Β.Ν.Υ. Προσοτσάνης Δράμας "Αρσινόη"

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.