---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Τα νέα του Κέντρου Ημέρας Δράμας / Ο «Πολυδεύκης» γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα στο λόφο του Κορυλόβου
A+ R A-
23 Φεβ 2018

Ο «Πολυδεύκης» γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα στο λόφο του Κορυλόβου

Αξιολογήστε το
(4 ψήφοι)

Το Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης» της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) τηρώντας τις παραδόσεις και φυσικά το έθιμο της «Καθαράς Δευτέρας» επισκέφθηκε το λόφο του Κορυλόβου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου Δράμας.


Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από τις προηγούμενες μέρες με την κατασκευή του χειροποίητου παραδοσιακού χαρταετού. Οι ωφελούμενοι υπό την καθοδήγηση του προσωπικού στα πλαίσια της ομάδας Καλλιτεχνικών αυτοσχεδίασαν έναν πολύχρωμο χαρταετό με το λογότυπο της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για καλή Σαρακοστή.

Ανεβαίνοντας στο λόφο του Κορυλόβου στο «αγνάντι» της Δράμας, το ψηλότερο σημείο της πόλης, μέσα σε πλήθος κόσμου, οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τα πατροπαράδοτα εδέσματα όπως φασολάδα, λαγάνα... υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Ταυτόχρονα επιχείρησαν και το πέταγμα του χαρταετού όχι βέβαια «υπό ευνοϊκό άνεμο» ωστόσο τους δόθηκε η δυνατότητα να γιορτάσουν μαζί με άλλους Δραμινούς τα «Κούλουμα», τηρώντας έτσι τις τοπικές παραδόσεις.

Οι εναλλακτικές αυτές προτάσεις των κοινωνικών εκδηλώσεων και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας, αποτελούν «σταυροδρόμι» συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικότητα. Μέσα από πολυποίκιλες δράσεις αντλούμε δύναμη ώστε να αντιμετωπίζουμε τη συμβατή πραγματικότητα μεταμορφώνοντάς την με νότες αισιοδοξίας...

Καλή Σαρακοστή σε όλους...


Ακολουθούν φωτογραφίες...

Φωτογραφίες

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 11:48

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή:

Κέντρο Ημέρας Δράμας

Κέντρο Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.

Κέντρο Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"
Λειτουργεί από το Μάρτιο του 2005.
Εξυπηρετεί άτομα με Ψυχικές Διαταραχές.
Διεύθυνση: Αβδήρων & Μακρή
Δράμα,Τ.Κ. 661 00
Τηλ: 25210 46330
Fax: 25210 46376
E-mail: khpolydeykis@gmail.com

τα νέα της δομής η δομή στον χάρτη φωτοθήκη δομής βιντεοθήκη δομής