23 Φεβ 2018

Ο «Πολυδεύκης» γιόρτασε την Καθαρά Δευτέρα στο λόφο του Κορυλόβου

Αξιολογήστε το
(4 ψήφοι)

Το Κέντρο Ημέρας Δράμας «Πολυδεύκης» της Εταιρείας Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.) τηρώντας τις παραδόσεις και φυσικά το έθιμο της «Καθαράς Δευτέρας» επισκέφθηκε το λόφο του Κορυλόβου συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του Δήμου Δράμας.


Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν από τις προηγούμενες μέρες με την κατασκευή του χειροποίητου παραδοσιακού χαρταετού. Οι ωφελούμενοι υπό την καθοδήγηση του προσωπικού στα πλαίσια της ομάδας Καλλιτεχνικών αυτοσχεδίασαν έναν πολύχρωμο χαρταετό με το λογότυπο της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για καλή Σαρακοστή.

Ανεβαίνοντας στο λόφο του Κορυλόβου στο «αγνάντι» της Δράμας, το ψηλότερο σημείο της πόλης, μέσα σε πλήθος κόσμου, οι ωφελούμενοι είχαν τη δυνατότητα να γευτούν τα πατροπαράδοτα εδέσματα όπως φασολάδα, λαγάνα... υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής.

Ταυτόχρονα επιχείρησαν και το πέταγμα του χαρταετού όχι βέβαια «υπό ευνοϊκό άνεμο» ωστόσο τους δόθηκε η δυνατότητα να γιορτάσουν μαζί με άλλους Δραμινούς τα «Κούλουμα», τηρώντας έτσι τις τοπικές παραδόσεις.

Οι εναλλακτικές αυτές προτάσεις των κοινωνικών εκδηλώσεων και ιδιαίτερα στον ευαίσθητο χώρο της ψυχικής υγείας, αποτελούν «σταυροδρόμι» συνάντησης ανθρώπων με διαφορετικότητα. Μέσα από πολυποίκιλες δράσεις αντλούμε δύναμη ώστε να αντιμετωπίζουμε τη συμβατή πραγματικότητα μεταμορφώνοντάς την με νότες αισιοδοξίας...

Καλή Σαρακοστή σε όλους...


Ακολουθούν φωτογραφίες...

Φωτογραφίες

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 23 Φεβρουάριος 2018 11:48

Πρόσθετες πληροφορίες

Κέντρο Ημέρας Δράμας

Κέντρο Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Τελευταίες δημοσιεύσεις από
Κέντρο Ημέρας Δράμας

Σχετικές δημοσιεύσεις
ως προς τις ετικέτες

επιστροφή στην κορυφή