---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Τα νέα του Κέντρου Ημέρας Δράμας / Ομάδα Γονέων- Φροντιστών στο Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» της ΕΨΥΚΑ
A+ R A-
16 Δεκ 2022

Ομάδα Γονέων- Φροντιστών στο Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» της ΕΨΥΚΑ

Αξιολογήστε το
(0 ψήφοι)

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ομάδα γονέων και φροντιστών των ωφελούμενων του Κέντρο Ημέρας «Πολυδεύκης» της ΕΨΥΚΑ (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας & Κοινωνικής Αποκατάστασης), μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε λόγω της πανδημίας.

Οι ομάδες γονέων είναι μια αποτελεσματική θεραπευτική παρέμβαση που βοηθά την οικογένεια να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, βελτιώνει την ποιότητα των σχέσεων της οικογένειας και συμβάλλει  στην θεραπεία και την αποκατάσταση.

Τα θέματα τα οποία απασχόλησαν την ομάδα και τα οποία τέθηκαν από τους συμμετέχοντας αφορούσαν τη φροντίδα και τη διαχείριση των συμπτωμάτων των ατόμων που νοσούν από την οικογένειά τους. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία και η τοποθέτηση της κας Νομίδου Ελένη Προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών, Φροντιστών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία ως προς τη σπουδαιότητα λήψης της φαρμακευτικής αγωγής και της θέσπισης ορίων στο οικογενειακό περιβάλλον. Με τη σειρά της η κα Κοτσαμπασίδου Ευθαλία Επιστημονικά Υπεύθυνη- Ψυχολόγος του Κέντρου Ημέρας παρακίνησε τους φροντιστές ως προς την αναγκαιότητα της αυτοφροντίδας τους.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότατη να εκφράσουν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς. Οι ίδιοι εστίασαν κυρίως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους καταθέτοντας προσωπικά τους βιώματα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενεργή συμμετοχή και αλληλεπίδραση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ευχάριστο κλίμα αφήνοντας συναισθήματα ανακούφισης και αισιοδοξίας. Ευχαριστούμε θερμά την κα Νομίδου για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμά μας για τη συμμετοχή της στην υλοποίηση της συνάντησης καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους.

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή:

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.

Κέντρο Ημέρας Δράμας "Πολυδεύκης"
Λειτουργεί από το Μάρτιο του 2005.
Εξυπηρετεί άτομα με Ψυχικές Διαταραχές.
Διεύθυνση: Αβδήρων & Μακρή
Δράμα,Τ.Κ. 661 00
Τηλ: 25210 46330
Fax: 25210 46376
E-mail: khpolydeykis@gmail.com

τα νέα της δομής η δομή στον χάρτη φωτοθήκη δομής βιντεοθήκη δομής