---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Τα νέα του Οικοτροφείου Προσοτσάνης / «Ανοίξτε τις πόρτες» Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας
A+ R A-
10 Οκτ 2011

«Ανοίξτε τις πόρτες» Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας επιλεγμένο

Αξιολογήστε το
(20 ψήφοι)
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 10 Οκτωβρίου 2011 Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας, η συνάντησή μας με τους μαθητές της Α' τάξης του Ενιαίου Λυκείου Προσοτσάνης.

Σε πρώτο επίπεδο έγινε ενημέρωση που αφορά: 
α) την ψυχιατρική μεταρρύθμιση και το ρόλο της ΕΨΥΚΑ σε αυτή
β) την ψυχική ασθένεια
γ) τους τρόπους λειτουργίας του Α' Οικοτροφείου Βαριάς Νοητικής Υστέρησης Αρσινόη καθώς και τους ρόλους των επαγγελματιών υγείας στους χώρους αυτούς.

Σε δεύτερο επίπεδο η κοινωνική υπηρεσία της δομής αναφέρθηκε σε έρευνα-παρέμβαση με απόδοση στατιστικών στοιχείων την οποία είχε πραγματοποιήσει στο ίδιο λύκειο το 2007 με μαθητές της Γ' τάξης.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές σχετικά με τους προβληματισμούς τους σε θέματα που αφορούν τις ψυχικές ασθένειες. Έγινε διανομή ενημερωτικών εντύπων του οικοτροφείου και της ΕΨΥΚΑ καθώς και μοιράστηκαν σε όλους τους μαθητές χειροτεχνίες προσαρμοσμένες στο σημερινό μας μήνυμα για την ψυχική υγεία: "Ανοίξτε τις πόρτες".

Στόχος της δράσης μας αυτής είναι, η αλλαγή νοοτροπίας, η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση προς την ψυχική ασθένεια και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατομων με ψυχικές διαταραχές.

Τέλος, θέλουμε να επισημάνουμε το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του Διευθυντή του σχολείου κ. Χ.Ζαγόρη καθώς και των εκπαιδευτικών οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά μας αυτή και μας παραχώρησαν πολύτιμες διδακτικές ώρες για την εφαρμογή της ενημέρωσής μας, ιδιαίτερα της εκπαιδευτικού κας Σ.Βαλασιάδου και να τους ευχαριστήσουμε για τη διακριτική τους παρουσία καθ' όλη τη διάρκεια της ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης των μαθητών.

Βίντεο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτώβριος 2011 08:41

Πρόσθετες πληροφορίες

  • Πηγή:

Οικοτροφείο Προσοτσάνης

Α' Οικοτροφείο Β.Ν.Υ. Προσοτσάνης Δράμας "Αρσινόη"

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αφήστε ένα σχόλιο

Είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των υποχρεωτικών (*) πεδίων.
Επιτρέπεται η χρήση βασικού κώδικα HTML.