Τα Προστατευόμενα Διαμερίσματα είναι στεγαστικές δομές αυτόνομης ή ημιααυτόνομης διαβίωσης, στις οποίες δύνεται η δυνατότητα σε άτομα με σοβαρές ψυχικές διαταραχές να διαβιούν μέσα στον κοινωνικό ιστό ως ανεξάρτητα και ισότιμα μέλη.

Η λειτουργία των Προστατευόμενων Διαμερισμάτων υποστηρίζεται από εξειδικευμένο προσωπικό - επαγγελματίες ψυχικής υγείας:

- Ψυχίατρο
- Παθολόγο
- Ψυχολόγο
- Κοινωνικό Λειτουργό
- Νοσηλευτικό Προσωπικό
- Υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων
το οποίο αποτελεί και την Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ

Στα Προστατευόμενα Διαμερίσματα εντάσσονται ενήλικα άτομα, με ψυχικές διαταραχές, τα οποία διέμεναν σε στεγαστικές δομές μεγαλύτερης προστασίας, όπως Οικοτροφεία και Ξενώνες, και έχουν κριθεί ως κατάλληλα για να διαμείνουν σε πιο αυτόνομο πλαίσιο.
Η ένταξη στο προστατευόμενο διαμέρισμα, προϋποθέτει μία προετοιμασία του υποψήφιου ενοίκου και αποτελεί το επιστέγασμα της αποκαταστασιακής διαδικασίας που έχει συντελεστεί στις υπόλοιπες στεγαστικές δομές.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στo πλαίσιo αυτό το θεραπευτικό πρόγραμμα των διαμερισμάτων αποτελείται από το ομαδικό και το ατομικό θεραπευτικό που σκοπό έχουν:

·         Την Ψυχοεκπαίδευση και την σημαντικότητα συμμόρφωσης στην φαρμακοθεραπεία

·         Την ανάπτυξη δεξιοτήτων που βελτιώνουν την αυτονομία και την ανεξαρτητοποίηση

·         Την βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και την ανάπτυξη κοινωνικού δικτύου εντός και εκτός των διαμερισμάτων 

·         Την ανάπτυξη σχέσεων με την οικογένεια κάτω από ένα πρίσμα ισορροπίας και όχι ψυχικής επιβάρυνσης.

·         Την υποστήριξη συμμετοχής στην εκπαιδευτική διαδικασία όπως και την συμμετοχή σε προστατευόμενη εργασία.

·         Την διαχείριση ψυχοπιεστικών παραγόντων της καθημερινότητας

Όλα τα παραπάνω συντελούν  στην μείωση  των πιθανοτήτων  υποτροπής, στην βελτίωσή της ποιότητας ζωής και μείωση του στίγματος.

Το ομαδικό και ατομικό θεραπευτικό υποστηρίζεται από ομάδες: ανάπτυξης αυτόνομης διαβίωσης, κοινωνικών δεξιοτήτων και ανάπτυξης κοινωνικότητας, ψυχοεκπαίδευσης και διαχείρισης άγχους, διαχείρισης και ρύθμισης συναισθήματος, διαχείρισης ασφαλιστικών και εργασιακών θεμάτων, προσαρμοσμένων προγραμμάτων φυσικής αγωγής, δραστηριότητες δημιουργικής και ψυχαγωγικής απασχόλησης.

  
Α' & Β' Προστατευόμενα Διαμερίσματα Νεάπολης Θεσσαλονίκης Λειτουργούν από το 1990.

 

Διεύθυνση: Ανδρ. Παπανδρέου 162, Συκιές, Θεσσαλονίκη, ΤΚ. 56626


Τηλ: 2310 633629 (Διαμ. Α') / 2310 633616 (Διαμ. Β') 


E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Διαμ. Α')  / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Διαμ. Β')

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία