Το Γ’ Οικοτροφείο Β.Ν.Υ «Γλαύκη»,  αποτελεί στεγαστική μονάδα  ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α. Η λειτουργία της ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2004 στον Ασκό, ενώ από το 2015 εδρεύει στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

 

Φιλοξενεί 15 άτομα με νοητική στέρηση ή/ και σοβαρές ψυχικές διαταραχές και  ψυχοκοινωνικά προβλήματα. Σκοπός και φυσικό αντικείμενο της δομής αποτελεί η παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας όπως ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική πρόνοια, νοσηλευτική παρακολούθηση, ψυχιατρική παρακολούθηση, συμβουλευτική, παροχή φαρμακευτικής αγωγής, με απώτερο σκοπό την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη.

 

Το Οικοτροφείο απαρτίζεται από προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων (νοσηλευτές, φροντιστές γενικών καθηκόντων, ψυχολόγο, ψυχίατρο, φυσικοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, παθολόγο, γυμναστή).

 

Έργο της Πολυκλαδικής Θεραπευτικής Ομάδας αποτελεί ο σχεδιασμός και η υλοποίηση θεραπευτικών πρακτικών και δράσεων για την επίτευξη των στόχων της Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης.

 

Τα θεραπευτικά προγράμματα που παρέχονται στοχεύουν στην βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων, στη διαρκή αύξηση της λειτουργικότητας, στη διασφάλιση της ποιότητας ζωής και της αυτόνομης διαβίωσης στην κοινότητα αλλά και στη μείωση του στίγματος και των διακρίσεων. Ταυτόχρονα η δομή στοχεύει σε δράσεις Αγωγής Κοινότητας, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας.  

 

Συγκεκριμένα, στο Οικοτροφείο λαμβάνουν χώρα δραστηριότητες που περιλαμβάνουν εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων, εκπαίδευση σε ατομικές δεξιότητες ανεξάρτητης διαβίωσης, ψυχολογική στήριξη, ψυχοεκπαίδευση στις οικογένειες των φιλοξενουμένων, προγράμματα φυσικοθεραπείας, εργασιοθεραπείας, προσαρμοσμένα προγράμματα αθλητικών δραστηριοτήτων, θεραπευτικές ομάδες δημιουργικής απασχόλησης, ανάπτυξης γνώσεων και ενίσχυσης της αυτοεικόνας και διαχείρισης ελεύθερου χρόνου. 

 

Διεύθυνση: Γρηγ.Αυξεντίου 1 & Φιλίππου, Εύσμος, Ν. Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: 2310 778695
Fax: 2310 778696
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία