Η οικογένεια του Κέντρου Ημέρας «Πολυδεύκης» μεγάλωσε και ως επέκταση των υπηρεσιών, από τον Ιούλιο του 2019 ξεκίνησε να λειτουργεί το Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Κοινοτικής Θεραπείας και Υπηρεσιών Νοσηλείας Κατ’ οίκον. 

 

Η θεραπευτική πολυκλαδική ομάδα αποτελείται από τις παρακάτω ειδικότητες:

Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Νοσηλευτή και δύο Κοινωνικούς Λειτουργούς.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικα άτομα με ψυχικές διαταραχές που διαμένουν στον νομό Δράμας και οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι δωρεάν, βραχείες, υποστηρικτικού τύπου. 

 

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν την ψυχοκοινωνική υποστήριξη, την νοσηλευτική παρακολούθηση, ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας / συμβουλευτικής και υποστήριξη του οικογενειακού περιβάλλοντος των ωφελούμενων. Η διαφοροποίηση του από άλλα προγράμματα ψυχικών υπηρεσιών είναι ότι το πρόγραμμα οργανώνει κλιμάκια που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο χώρο του εκάστοτε ωφελούμενου με στόχο να μπορούν να εξυπηρετηθούν άτομα που δυσκολεύονται στη μετακίνηση ή διαμένουν, εκτός του αστικού κέντρου, στα όρια του Νομού Δράμας. 

 

Σημαντική είναι η παρουσία του προγράμματος με δράσεις στην κοινότητα, έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας. 


Διεύθυνση : Αβδήρων 1, Τ.Κ 66100 Δράμα
Τηλ. : 25210 58005
E-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία