---

Ε.Ψ.Υ.Κ.Α.

---
Greek English French German Italian Russian Spanish Swedish Turkish
Αρχική / Δομές / Δομές / Οικοτροφεία / Νέου Ρυσίου Θεσ/νίκης
A+ R A-

Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου Θεσσαλονίκης "Καλλιρρόη"

E-mail Εκτύπωση

real alt text

Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου Θεσσαλονίκης "Καλλιρρόη"

Το οικοτροφείο αποτελεί δομή της Ε.Ψ.Υ.Κ.Α (Εταιρεία Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Αποκατάστασης Ασθενών). Το οικοτροφείο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΛΕΡΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ιδρύθηκε το 1990. Φιλοξενεί 15 άτομα με χρόνιες ψυχικές παθήσεις.

Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής ασφάλειας, κατανόησης και υποστήριξης παρέχονται στους φιλοξενούμενους τα κίνητρα για ανάπτυξη και εξέλιξη σε όλους τους τομείς της ζωής, καθώς και την ενδυνάμωση των υπαρχόντων ικανοτήτων τους. Παράλληλα η ενθάρρυνση της επαφής  και σύναψη σχέσεων με την κοινότητα αποτελεί επιθυμητό και επιδιωκόμενο στόχο πρωταρχικής σημασίας για την κοινωνική αποκατάσταση και την επανένταξη των φιλοξενουμένων, όπως επίσης και η διατήρηση και σύσφιξη των σχέσεων με την οικογένεια, σχέσεις οι οποίες σαφώς επιδρούν καθοριστικά στην ψυχική ισορροπία του ατόμου.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων το οικοτροφείο μας είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο προσωπικό το οποίο αποτελείται από :

•    Επιστημονικά Υπεύθυνο
•    Ψυχολόγο
•    Κοινωνικό Λειτουργό
•    Φυσικοθεραπευτή
•    Γυμναστή
•    Νοσηλευτές
•    Φροντιστές - Γενικών Καθηκόντων

και σύμβουλους ιατροούς :
•    Ψυχίατρος
•    Παθολόγος

Μέσω της αμοιβαίας συνεργασίας των παραπάνω ειδικοτήτων σχεδιάζονται και υλοποιούνται ατομικά και ομαδικά θεραπευτικά προγράμματα με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας και της κοινωνικότητας των φιλοξενουμένων, τα οποία αφορούν σε δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης εντός του οικοτροφείου αλλά και στην κοινότητα.
800x600 Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

ΑΤΟΜΙΚΕΣ & ΟΜΑΔΙΚΕΣ

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Μέσω της γνωσιακής παρέμβασης η οποία συνήθως βρίσκεται σε σύζευξη με τη συμπεριφορική παρέμβαση, επιτυγχάνεται σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα ως προς τη μείωση της ψυχωσικής συμπτωματολογίας, των υποτροπών και επανεισαγωγών, καθώς και την βελτίωση των κοινωνικών δεξιοτήτων και της οικογενειακής ατμόσφαιρας. Επιπλέον, ένα ψυχοδυναμικό πρίσμα μελέτης της συμπεριφοράς, αξιοποιείται ως χρήσιμο εργαλείο από το θεραπευτικό προσωπικό για τη βαθύτερη και την πιο σφαιρική κατανόηση του ενοίκου και των σχέσεών του στο θεραπευτικό χώρο.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ομάδες συγγενών – Οικογενειακές Συνεδρίες

Οι οικογενειακές παρεμβάσεις γίνονται κατά κανόνα σε ομάδες συγγενών με ή χωρίς τη συμμετοχή του ενοίκου. Απώτερος στόχος είναι να θεωρηθούν οι συγγενείς ως θεράποντες πρώτης γραμμής, να παραχθεί πληροφόρηση για τη ψυχική διαταραχή και να διαβεβαιωθεί σε αυτούς η δυνατότητα διαχείρισης των προβλημάτων υγείας, καθώς επίσης να ενθαρρυνθούν οι ρεαλιστικές προσδοκίες και οι στόχοι από την πλευρά της οικογένειας.

FacebookTwitterGoogle bookmarkDel.icio.usDigg

Τελευταίες φωτογραφίες δομής

Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου
Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου
Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου
Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου
Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου
Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου
Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου
Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου
Οικοτροφείο Νέου Ρυσίου