Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 10:42

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2021

Γράφτηκε από
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

10 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Ξενώνας Ίρις και Γ’ Β.Ν.Υ. Οικοτροφείο Γλαύκη

Ο Ξενώνας «Ίρις» και το Γ’ Οικοτροφείο Β.Ν.Υ «Γλαύκη», σε συνεργασία με τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας και ΚΕΠ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, συνδιοργάνωσαν δράση με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την Ψυχική Υγεία. Παρά τις καιρικές αντιξοότητες και την αναβολή της δράσης για την 18-10-2021, το μήνυμα ήταν ηχηρό, ενώ η παρουσία του κόσμου, το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν και οι συζητήσεις που έλαβαν χώρα, συνέβαλαν στο να θεωρούμε το στόχο πετυχημένο.

Ο στόχος, δεν ήταν άλλος από την αναγωγή της ψυχικής υγείας ως ένα μείζον θέμα, που μας αφορά όλους. Η αναζήτηση βοήθειας όταν απαιτείται, η ενίσχυση συνθηκών που διαφυλάσσουν την ψυχική ισορροπία, η φροντίδα εαυτού στην καθημερινότητα, η σημασία των διαπροσωπικών σχέσεων ήταν λίγα από τα θέματα που συζήτησαν οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας με το κοινό. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε έντυπο υλικό, σχετιζόμενο με την ψυχική ανθεκτικότητα, την σημασία της, τους παράγοντες που την επηρεάζουν αλλά και πως θα μπορούσε ο καθένας από εμάς να φροντίσει να την ενισχύσει. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες το άτομο αποκτά  την ικανότητα να δει πέρα από τα ενδεχόμενα προβλήματα της ζωής, να διαχειριστεί το άγχος του, τη λύπη, τον πόνο ή το θυμό του, αποτελεσματικότερα και να αναζητήσει μηχανισμούς που θα το βοηθήσουν να εξελιχθεί και να είναι λειτουργικό σωματικά και ψυχολογικά.

Πραγματοποιήθηκε επίσης ενημέρωση γύρω από τις υπηρεσίες, τις δομές και την προσφορά του φορέα (Ε.Ψ.Υ.Κ.Α), αλλά και την στήριξη που δίνει την δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας τόσο με την συμμετοχή του στην γραμμή ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306, όσο και με την πρωτοβουλία της δωρεάν διαδικτυακής υπηρεσίας ψυχοθεραπείας – συμβουλευτικής, «Κανείς μόνος στη Πανδημία» . Τέλος, μετά την ενημέρωση μπορούσε ο καθένας να πάρει μαζί του, ένα από τα δεκάδες μηνύματα που ετοιμάστηκαν σε συνεργασία με τους φιλοξενούμενους των δομών, εστιάζοντας στην αισιοδοξία, την αγάπη εαυτού, την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης, την αλληλεγγύη και την αυτοφροντίδα.

Ακολουθούν φωτογραφίες
Διαβάστηκε 556 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Δεκεμβρίου 2002 00:00

Ανακοινώσεις/Προκηρύξεις


Αρχική

Επικοινωνία